Vljudno vabljeni na vrhunske kitarske prireditve - Mednarodni festival kitare Postojna !

 
Guitar Festival Postojna 2015

Judicaël Perroy


Program

Heitor Villa - Lobos (1887 - 1959): SUITE POPULAR BRASILEIRA
Mazurka-chöro
Schottisch-chôro
Valsa-chôro
Côrinho

 

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750): SUITE BWV 997
(arr. Thomas Hoppstock)
Prélude
Fuge
Sarabande
Gigue

 

******************

 

Manuel Maria Ponce: SONATE III
Allegro moderato
Chanson
Allegro non troppo

 

Fernando Sor (1778 - 1839):
FANTAISIE ÉLÉGIAQUE À LA MORT DE
MADAME BESLAY, NÉE LEVASSEUR, OP. 59

 

 

Judicaël Perroy je znan kot izredno virtuozen klasični kitarist in glasbenik s številnimi nagradami z uglednih mednarodnih tekmovanj. Leta 1997 je osvojil prestižno prvo nagrado na 15. »Guitar Foundation of America International Competition and Convention« v Združenih državah Amerike, s tem pa je tudi dobil koncertno turnejo po ZDA in Kanadi z več kot šestdesetimi koncerti in mojstrskimi tečaji. Med njegovo severnoameriško turnejo je hkrati tudi večkrat v živo koncertiral za francoski radio »France – Musique«, čemur so sledile obsežne koncertne turneje po vsem svetu.

Kot izjemno iskan učitelj in predavatelj je bil povabljen, da vodi mojstrske tečaje na mnogih najboljših konservatorijih in univerzah v Združenih državah Amerike in drugod. Njegovi učenci so prejeli najvišje nagrade na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih, vključno z mednarodnim kitarskim tekmovanjem »Guitar Foundation of America«, kjer se rojevajo in dozorevajo vedno nove vzhajajoče zvezde klasične kitare na mednarodni glasbeni sceni. Judicaël Perroy je trenutno profesor na »Ecole Nationale de Musique d'Aulnay-sous-Bois«, kjer deluje od leta 2004. Poleg tega je bil imenovan na mesto predavatelja na »École Supérieure de Musique et de Danse Nord de France« od septembra 2011 in na »Pole supérieur 93« od leta 2012. Podeljen mu je certifikat o usposobljenosti (CA), s katerim je poučeval na »Ecole Nationale de Musique du Blanc-Mesnil« od leta 1995 do leta 2004 in bil leta 2000 izbran za namestnika predstojnika oddelka za kitaro, Stevena Robinsona, na »Stetson University«.

Med Perroyevo GFA zmagovalno turnejo je založniška hiša »Mel Bay Publications« predvajala in posnela njegov koncert v živo v Lubbocku (Texas). Po turneji pa sta njegovi zgoščenki »Aspen Suite« in zgodnejšča francoske diskografske založbe »Quantium« prejeli odlične kritike in osvojili 5 »Diapasonov«, podeljenih s strani revije »Diapason Magazine«. Leta 2008 je založnik »Bayard Musique« ponovno izdal obe nagrajeni zgoščenki. Judicaël je zatem posnel še dve novi zgoščenki za zbirko »Bayard Musique Meditation«, vključno s posnetki del s flavtistom Florencem Bellonom in harfistko Joanno Kozielsko. Pred kratkim je za »Naxos« posnel tudi vsa Bachova dela za lutnjo, med temi pa je celo impresivna in edinstvena priredba Bachove druge Partite za orgle, katera je bila v digitalni obliki objavljena poleti leta 2011, tiskana notna izdaja pa je izšla januarja 2012.

Judicaël Perroy se je rodil leta 1973 v Parizu in pričel igrati kitaro pri starosti 7 let na »Conservatoire Municipal Inter«. Študiral je pri prof. Delia Estrada in Raymond Gratien na »Ecole Nationale d'Aulnay-sous-Bois«, kjer je diplomiral z odliko. Pri 11-ih letih je že nastopil kot solist v dveh Vivaldijevih koncertih z zasedbo »Ensemble Instrumental du Mans«, pod vodstvom maestra Andréja Girarda in nato nadaljeval s študijem pri prof. Robertu Ausselu in Danielu Lavialleu. Pri komaj 14-ih je osvojil drugo nagrado na mednarodnem kitarskem tekmovanju »Ile de France«; leta 1992 je prejel najvišjo nagrado strokovne žirije in nagrado občinstva na »15. Concours René Bartoli«; leta 1994 je bil v razredu Alberta Poncea na »Ecole Normale de Musique« v Parizu dobitnik koncertne licence in še isto leto je prejel 1. nagrado na »7. mednarodnem tekmovanju Bourg-Madame«, kjer o končnem zmagovalcu glasuje občinstvo brez žirije. Leta 1996 je Perroy postal prvi dobitnik zmagovalne nagrade v razredu diplomantov na »National Conservatory of Music and Dance” v Parizu.

Trenutno živi v Parizu, a zelo rad potuje in poučuje po vsem svetu.

 

Zajokala je kitara
Razbijajo se čase
zarje jutranje
Zajokala je kitara
Utišati jo,
to nada je prazna,
ker utišati ne da se.
Njen jok monoton je
kot vode curljanje,
kot vetra ihtenje,
čez snežne poljane.
Utišati jo,
to nada je prazna.
Po tistem se joče,
kar je daleč.
Po pesku žarečega juga,
ki po belih kamelijah tarna.
Po večeru brez jutri,
po puščici brez tarče
O kitara!
Srce, ki ranilo
ga je mečev petero.

F. Garcia Lorca

www.guitarslovenia.com 

Copyright 2012 / Vse pravice pridržane

 Izdelva Studio Intera