Festival je največji glasbeni dogodek za klasično kitaro v Sloveniji. Zaznamuje ga domačnost, odprtost in prilagodljivost do vseh sodelujočih, krepi ga strokovnost in kompetentnost predavateljev, odlikuje ga organiziranost in aktualnost.
Gostili smo že številne najbolj prepoznavne umetnike, koncertante, pedagoge, skladatelje, predavatelje in raziskovalce ter povezali domače strokovnjake s tujimi. Prizadevamo si kar najbolje približati se potrebam in zmožnostim naših udeležencev ter jim ponuditi pričakovano kakovost, zato želimo še naprej tesno sodelovati z vsemi, ki jih zanima napredek klasične kitare. Z novo podobo naše spletne strani vabimo k podajanju pobud, izmenjave mnenj, vtisov in ocen, da bodo naša julijska srečanja še bolj plodovita, zanesena, aktivna in bodo mladim umetnikom predstavljala motiv za bodoče profesionalno delo.
 
Vabljeni k obisku našega kitarskega festivala v Postojni ! Pri nas ne tekmujemo in ne ocenjujemo. Gojimo pa ljubezen do kitare in vzpodbujamo muziciranje v počitniških dneh.
 
 
Anton Črnugelj, umetniški vodja