GABRIEL BIANCOProgram
 
Mario Castelnuovo - Tedesco (1890 - 1968):          CAPRICE DE GOYA Nr. 1
 
Agustin Barrios - Mangoré (1885 - 1944):                      LA CATEDRAL
                                                                                      Preludio saudade
                                                                                      Andante religioso
                                                                                       Allegro solemne
 
Astor Piazzolla (1921 - 1992):                                   INVIERNO PORTENO
 
Joaquin Turina (1882 - 1949):                                SONATA ZA KITARO Op. 61
                                                                                            Allegro
                                                                                           Andante
                                                                                         Allegro vivo
  
 
 
                                                          *************************************************************
 
 
 
Johann Sebastian Bach (1685 - 1750):                                                     CIACCONA BWV 1004
 
Franz Schubert (1797 - 1828) / Johann Kaspar Mertz (1806 - 1856):       STÄNDCHEN
 
Johann Kaspar Mertz (1806 - 1856):                                                         MADŽARSKA FANTAZIJA


Gabriel Bianco je eden najboljših sodobnih klasičnih kitaristov. Osvojil je prve nagrade na nekaterih najprestižnejših mednarodnih tekmovanjih, med drugim na mednarodnih kitarskih tekmovanjih “Guitar Foundation of America” (San Francisco, ZDA 2008) in “Hubert Käppel” (Koblenz, Nemčija 2007). Leta 2011 je bil s strani Društva za kolektivno zastopstvo izvajalskih pravic Francije – ADAMI nominiran za nagrado "Révélation Classique". Gabriel je nastopil v več kot štiridesetih državah in v številnih najbolj priznanih festivalih ter koncertnih dvoranah. Bil je poseben gost na festivalih Pablo Casals v Pradesu, v teatru Chatelet v Parizu, na Mednarodnem festivalu glasbe in plesa v Granadi, koncertni dvorani Čajkovski v Moskvi, koncertni dvorani Kijevske filharmonije, v knjižnici Luis Angel Arango v Bogoti, Kolumbija, na mehiškem festivalu Cervantino v Guanajuatu, na Centralnem konservatorij v Pekingu, v Muzeju umetnosti Musashino v Tokiu in v gledališču Herbst v San Franciscu. Kot solo koncertant se na svojih recitalih predstavlja z glasbo od baroka do sodobnih del s poudarkom na glasbi iz obdobja romantike in španski glasbi. Številni skladatelji so Gabrielu Biancu namenili svoja nova dela. Izvedel je koncerte za kitaro z orkestri kot so: Mestni orkester Koblenz, Orkester Aukso (Poljska), Lipetska filharmonija (Rusija) in Romunski radijski orkester. Tako občinstvo, kitarski kolegi, kot tudi strokovni kritiki priznavajo, da se Gabriel Bianco s svojo kitaro in orkestrom zlije na odru v enovito izvajalsko celoto. Eleganca in barve njegovega igranja izzovejo edinstven pristop k celotnemu koncertnemu repertoarju, ki ga Bianco uprizarja.
Iz strasti do komorne glasbe je Gabriel Bianco leta 2012 ustanovil tudi Kitarski kvartet Eclisses. Kvartet je leta 2013 zmagal na tekmovanju iz komorne glasbe v organizaciji Francoske državne federacije krovnih združenj študentov konservatorijev za komorno glasbo (FNAPEC) in hkrati postal še laureat Fundacije Banque Populaire. Quartet je izdal tri nosilce zvoka: Guitares (2013), Invitation Française (2015) in Pulse (2017). Gabriel pogosto sodeluje z drugimi inštrumentalisti in pevci. Leta 2017 je tako izšla zgoščenka Divertissement, ki jo je posnel v sodelovanju z oboistko Michaelo Hrabankovo, izdal pa je tudi dva samostojna albuma: Laureate Guitar Series v izdaji založbe Naxos leta 2007 in njegov najnovejši samostojni posnetek Capricci (2015) v založbi družbe Ad Vitam Records.
Rojen v družini glasbenikov je Gabriel Bianco pričel igrati kitaro pri petih letih. Pri šestnajstih je pristopil k študiju na Državnem konservatoriju za glasbo in ples (CNSMDP) v Parizu in diplomiral z najvišjimi odlikami v kitarski in komorni glasbi.