Anders Miolin (SWE/CH)
Anders Miolin
Anders Miolin
Anders Miolin se je rodil v Stockholmu. Študiral je na akademijah v Kopenhagnu in Malmöu pri prof. Per-Olof Johnson ter v Baslu pri prof. Oscarju Ghigliji. V dvanajstih letih študija je pridobil štiri diplome, med njimi dve solistični, in prve nagrade na mednarodnih kitarskih tekmovanjih na Finskem, v Italiji in na Martiniku.

Miolinove edinstvene posnetke so založile mnoge priznane založbe, med katerimi je celo zelo znana založba BIS; doživele pa so izjemne pohvale v mednarodnem glasbenem tisku.

Anders Miolin koncertira, snema in uči po vsem svetu. Od leta 1997 je redni profesor na »Züricher Hochschule der Künste«, kjer predava študentom iz vsega sveta.

Prof. Miolin je glavni predstavnik 13-strunske kitare "Chiavi-Miolin", ki jo je v kooperaciji razvijal več let. Na svojih koncertih razvija tradicijo izvajanja vseh svetovnih umetniških slogov, saj njegovi koncertni programi zajemajo glasbo od baroka, klasike, romantike in impresionizma, pa vse do sodobnih jazz žanrov. Tudi pri aranžerskem in skladateljskem delu rad združuje klasične, jazz in etnične elemente.

Predavanje: "Umetnost klasične kitare; Zdravo igranje kitare"

V tem predavanju bo Anders Miolin predstavil svojo novo knjigo "Umetnost klasične kitare", kjer se osredotoča predvsem na ergonomske vidike igranja kitare. Prof. Miolina zanima kako s poznavanjem svojega telesa in misli lahko izboljšamo izvajalsko tehniko; poglablja se v nevrološke, psihološke in motivacijske vidike učenja in vadbe kitare.Zakaj je telesno in miselno zavedanje tako pomembno?
Napačna prizadevanja: Kako doseči ergonomsko muziciranje?
Drža, ravnotežje in sprostitev, načini opore pri drži kitare
Mišice: roke in njihov položaj
Usklajenost
Trije stebri kitarske tehnike
Produkcija tona in dinamika
Motivacija in ozaveščanje pri vadbi kitare